tirsdag den 31. august 2010

Den Cyser Project

Folk, der læser denne blog jævnligt, hvad mjød er-en vin-lignende drik lavet af honning. Men der er mange forskellige slags mjød, herunder "Cyser. Væsentlige cyser er mjød lavet med æble cider i stedet med vand. Så i stedet for at få 100% af forgærbare sukkerarter fra honning, du får omkring halvdelen af honning og for halvdelens vedkommende cider. Hvis mjød er en esoterisk drink, cyser er straight-up obskure.

Jeg har prøvet at gøre cyser før, og jeg havde ikke meget succes. Men cider er lækker, og mjød er lækker, så jeg synes det er værd endnu en chance. Mange opskrifter fortælle dig at dosis cider med Campden tabletter eller til at opvarme honningen-cider blanding at dræbe vilde gær. Jeg er ikke fan af disse tilgange. Varme drev off smag og aroma, da de fordamper ved høje temperaturer. Plus cider har den interessante mulighed for at gære naturligt og smager lige så lækker som da gæret med kommercielle gær. Honning er naturligt resistente over for plyndring. Af alle disse grunde jeg går ind for en enkel tilgang bare blande ingredienserne sammen og lade gæren gøre det ting.

Her Jeg bruger honning fra Tremblay bigårde og cider fra Breezy Hill Frugtplantager, som jeg købte fra Greenmarket i Union Square, her i New York City. Honningen er utrolig håndværksmæssig honning fra upstate New York og cider er lækker uden konserveringsmidler cider fra Hudson Valley. Det er vigtigt at få uden konserveringsmidler cider, som konserveringsmiddel forhindre plyndring, hvilket vil forhindre gær fra gæring din bryg.
Den cider har en massefylde på 1,050. Til de fem gallons af cider Jeg har tilføjet omkring seks pounds af honning. Dette rejste alvor til 1,090. Hvis champagne gær gærer til tørhed, bør det give omkring 11,9% alkohol efter volumen.
At blande honning og cider, jeg brugte en boremaskine og sammenblandingen vedhæftede jeg lavet et stykke tid tilbage. Dette værktøj gør et stort stykke arbejde at blande tykke honning op indtil det cider. Jeg har ikke tilføjet nogen gær næringsstoffer som jeg gætte, at cider vil tilføje nok næringsstoffer til at holde gær glade, næringsstof, der mangler fra honning. Men jeg vil holde øje med gæringsprocessen for at se om fremskridt bremser eller boder. Så ophold tuned for at se, hvordan dette projekt udvikler!

Ingen kommentarer: